KRISTIANSAND: Kvinnen lå i respirator på sykehuset i Kristiansand i flere uker. Mens hun lå der i koma, hørte hun legens nedsettende ord, skriver Agderposten.

– En turnuslege skulle undersøke meg. Han gravde meg i munnen og snakket høyt til seg selv: «Dette var stygge tenner, du verden for noen tenner». En sykepleier kom inn i rommet, og turnuslegen spør sykepleieren: «Har du sett de stygge tennene?», har kvinnen fortalt til Pasientombudet i Vest-Agder.

Sykepleieren mente det var respektløst å snakke om pasienten på denne måten. Turnuslegen skal ha svart: «Hun er jo helt borte, og merker ingenting». Sykepleieren argumenterte imot dette. Legen ga seg ikke og sa: «Hun hører ingenting. Hun ligger der jo som en grønnsak».

Pasienten husker alt som ble sagt. Historien er gjenfortalt med hennes samtykke. Hun ønsker at saken skal bidra til at slikt ikke skjer igjen.

Fylkeslege Kristian Hagestad i Vest-Agder har ikke mottatt saken, og sier at den så langt håndteres av Pasientombudet. Han mener imidlertid at turnuslegen bør få beskjed om at dette er uakseptabel atferd.

Juridisk rådgiver Anne Grete Vhile ved kirurgisk klinikk ved Sørlandet sykehus beklager hendelsen.