LINDESNES: — Dette viser at vi ikke alltid er dårligst på likestilling på Agder, mener NHO-direktør og sørlending, John G. Bernander.

La frem toppresultater

Torsdag kveld presenterte kristiansanderen og NHO-toppen resultatene fra det seks år lange karriereprogrammet Female Future på Lindesnes fyr.

Agderkvinner på topp

På landsbasis har 62 prosent av de deltakende kvinnene hatt progresjon i sin yrkeskarriere og tilbud om styreverv i løpet av perioden. Blant kvinnene fra Agder er tilsvarende tall 70 prosent. Håpet var i utgangspunktet at minst 50 prosent skulle ha nådd målet før programslutt.

— Jeg er kjempestolt over dette, sier NHO-direktøren.

- Todelt svar

Han mener resultatene viser to ting. Det ene er at jentene på Agder er flinkere enn andre steder i landet.

— Det andre er at bedriftene har tatt godt i mot jentene, og tatt godt vare på dem. De er åpne for impulsene og mulighetene som jentene representerer, sier Bernander.

- Blitt mer bevisst egen kompetanse

Elin Håverstad, en av deltakerne, sier nettverksbygging og bevissthet rundt egen kompetanse er blant det viktigste hun sitter igjen med etter programmet.

— Jeg har blitt kjent med mange flotte og høyt kompetente damer. Jeg blir ydmyk, men samtidig bevisst på hva jeg selv kan. Vi har brukt tid på å lære av hverandre, og heie på hverandre. Det er viktig for å kunne lykkes, sier Håverstad.

120 kvinner har vært gjennom lederutviklingsprogrammet Female Future Agder. På landsbasis har 1150 damer deltatt. '