NY FORRETNING: Bak disse dørene på Tangen har Kristiansands nye bistandsorganisasjon åpnet utsalg med varer fra flere kjente og lokale firmaer. Foto: Jon Anders Skau
MYE FORSKJELLIG: Hopeful vet aldri helt hva de får inn i det de kaller forundringspakker fra Netthandelen. Dermed varierer utvalget fra uke til uke. Foto: Jon Anders Skau
LIKER Å GI: Einar Øgrey Brandsdal gir returvarer som han ellers kune solgt til oppkjøpsbedrifter. Her sammen med sin mor Inga Helene Øgrey som selger kunst og jobber frivillig, og daglig leder Tone Olsen Nor. Foto: Jon Anders Skau
NY ORGANISASJON: Tone Olsen Nor er daglig leder i Hopeful. Organsiasjonen skal samarbeide med andre om gode prosjekter. Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: — Vi kom helt tilfeldig forbi, og gikk inn for å se. Så var det jo mye fint her, sier Heidi Klemo. Hun og datteren står med hendene fulle av plagg og varer som kan bli julegaver og bursdagsgaver.

— Det er hyggelig at det vi betaler går til gode formål. Man opplever ikke det så ofte, sier Klemo.

Returvarer

Hopeful Outlet er den nye forretningen til bistandsorganisasjonen Hopeful, som ble stiftet i høst av utbrytere fra Mercy Ships der det i vår og sommer ble en dyp splittelse. Tone Olsen Nor er daglig leder i den nye organisasjonen. De gir hele desemberoverskuddet til Barnas Stasjon som drives av Blå Kors.

— Det er hyggelig å kunne hjelpe, og vi har fått en god organisasjon på beina, sier hun. Til nå er det rundt 25 frivillige og ansatte i Hopeful.

Varene de selger i sin nye forretning på Tangen kommer fra Next Sport, Festival og Netthandelen. I tillegg selges kunst fra Inga Helene Øgrey.

Fritidsklærne fra Next Sport og Festival er nye plagg som selges på vanlig måte. Varene fra Netthandelen kommer gratis til Hopeful Outlet.

— Det er returvarer fra kunder som har benyttet seg angreretten man har når man kjøper varer over nett, sier administrerende direktør Einar Øgrey Brandsdal. Han var selv innom butikken under åpningsdagen lørdag.

— Det er hyggelig å kunne gi til slike formål, sier Øgrey Brandsdal. Han har i mange år gitt varer til forskjellige gode formål. Han sier at de fleste varene ikke er brukt, kun sendt i retur fordi det ikke er riktig størrelse eller fordi man av en annen grunn vil heve kjøpet.

Til norske barn

Tone Olsen Nor forteller at de etter å ha sluttet i Mercy Ships fortsatt hadde lyst til å gjøre veldedig innsats.

— Selv om Norge er verdens beste land å bo i ifølge FN, så er det mange barn og unge her hjemme, som har det vanskelig, sier hun.

Sammen med flere profilerte personer og bedrifter i Kristiansand går hun nå i bresjen for den nye hjelpeorganisasjonen. Hopeful har selv fått starthjelp av stiftelsen til sangevangelistene Arne Gundersen og Egil Solheim som gjennom 30 år har arbeidet for vanskeligstilte barn og unge i India, Romania og Brasil. Hopeful skal konsentrere seg om Norge. Her skal organisasjonen samle inn penger og bidra med administrativ støtte til utvalgte partnerorganisasjoner som arbeider med barn og unge.

Blant kundene lørdag var også fylkesmann Ann Kristin Olsen.

— Det er veldig hyggelig med en slik forretning. Jeg ønsker dem lykke til, sier hun.