KRISTIANSAND: De to tiltalte i Mongolssaken er indignert etter fire dager i retten. To vitner har åpent i retten ifølge de tiltalte drapstruet dem.

— Etterforskningen av denne saken har vært utrolig spesiell. En rekke vitner fra det kriminelle miljø er hentet inn av politiet. Disse vitnene er avhørt og har også møtt i retten.

— Flere vitner har fortalt at politiet har lagt ordene i munnen på dem under avhørene i den hensikt å ramme oss. I retten har de kommet med andre og langt mer nyanserte forklaringer som ikke stemmer med det de har forklart til politiet, forteller de to tiltalte kristiansanderne i en samtale med Fædrelandsvennen i en pause i retten. De to, som er 31 og 30 år gamle, sitter begge i varetekt. 31-åringen har selv forklart at han har tilhørt et kriminelt miljø i Kristiansand og har mange dommer. 30-åringen er ustraffet.

Ensidig etterforskning

— Det har vært en belastning for oss med en så ensidig etterforskning. Nå håper vi at retten gir oss en skvær behandling og tar hensyn til det som har kommet fram i retten, sier de to.

Begge de tiltalte reagerer på at retten har gitt tillatelse til at en rekke vitner skal forklare seg uten at de tiltalte har vært tilstede.

Torsdag ble de to tiltalte ført ut av retten fordi et vitne angivelig hadde frykt for å se de tiltalte. Da vitnet avkreftet denne fryktet ble de tiltalte hentet inn igjen i retten. Forsvarerne var da indignert over at vitnene alt for lett griper til muligheten for å be om beskyttelse ved at de tiltalte skal føres ut av rettslokalet nærmest uten grunn.

— Denne holdningen viser hvor forutinntatt mange er i forhold til det vi beskyldes for, sier de to tiltalte.

De to tiltalte har i retten forklart at de har vært med i motorsykkelklubben Mongols, men at begge vil ut av klubben.