Bildet viser en del av beslagene som er gjort etter ransakelse hos gjerningsmannen i Sandnes. Foto: Politiet i Valle og Bykle

VALLE: Derfor ber Valle og Bykle lensmannskontor folk om å melde seg dersom de kjenner igjen noe av godset på bildene.

— Det ble funnet veldig mye gods etter at gjerningsmannen ble pågrepet. Mye av dette er uidentifisert og ikke registrertingpliktig. Dersom folk ikke melder seg, vil det i stedet bli solgt på auksjon. Men det beste er jo at folk får igjen det de eier, sier politibetjent Nina Helle til Fædrelandsvennen.

Det var 13. september i år at det omfattende tyveriraidet ble oppdaget på Jansverk i Brokke. Hele 90 garasjer hadde hatt besøk av uvedkommende. Seks snøscootere var stjålet samt en rekke sleder, hjelmer, bensinkanner etc.

Gjerningsmannen hadde i første rekke konsentrert seg om å rappe spreke konkurranse-snøscootere.Et observant vitne i Sandnes hjalp politiet å avsløre gjerningsmannen. Vedkommende fant en snøscooter i en container og varslet politiet. Under ransakelse kom svært mye av tyvegodset til rette.

Bildet viser en del av beslagene som er gjort etter ransakelse hos gjerningsmannen i Sandnes. Foto: Politiet i Valle og Bykle

Svært mange av garasjene i Brokke disponeres av hytteiere. Trolig har en del av disse ikke vært i hytteområdet etter innbruddet i september. Mange er derfor ikke klar over at de er frasjålet gjenstander.Politibetjent Nina Helle var sammen med en kollega og hentet alt godset i Rogaland torsdag i forrige uke. Enn så lenge opptar tyvegodset plass på lensmannskontoret øverst i Setesdal. Helle håper mange melder seg.

— Eierne av snøscooterne kjenner vi identiteten på. Men det er mange andre gjenstander som det ikke foreligger anmeldelse på. Folk må derfor ta kontakt, sier Helle.