KRISTIANSAND: — Utover at de to kjente hverandre ønsker vi foreløpig ikke å kommentere relasjonene noe nærmere, sier Hortemo.

- Kjenner dere motivet til hvorfor 21-åringen angivelig skal ha drept kvinnen?

— Nei, det er det alt for tidlig å si noe om, sier politiinspektøren.

- Hvordan er kvinnen drept?

— Det vil vi ikke si noe om foreløpig.

LES OGSÅ: Den drepte fraktet bort i formiddag

Da AMK fikk meldingen om den skadede kvinnen i natt ble politiet umiddelbart varslet klokka 03.05. Samtidig som politiet fikk meldingen ble det gitt tillatelse til bevæpning.

— Det er helt normalt når politiet får slike meldinger at mannskapene som rykker ut får tillatelse til bevæpning, opplyser politiinspektør Hortemo.

Av opplysninger politiet fikk på selve åstedet ble det relativt fort klart hvem som kunne mistenkes for å stå bak ugjerningen. Den siktede 21-åringen ble pågrepet på åpen gate klokka 04.15, ikke langt unna selve åstedet i Østerveien 45. Noen av de politifolkene som kom først til åstedet var også tilstede ved selve arrestasjonen.

— I forbindelse med pågripelsen oppstod det en situasjon der den siktede 21-åringen begikk en selvskade. Han ble derfor brakt til Sørlandet sykehus Kristiansand hvor han er innlagt. Han er ikke livstruende skadet, og han er ikke avhørt, forteller Hortemo.

LES OGSÅ: Dramatisk pågripelse av siktet 21-åring

Etter det fvn.no forstår kan kvinnen ha blitt drept med kniv, og at det var en kniv 21-åringen brukte da han selvskadet seg ved selve pågripelsen. Det skal ikke ha vært vitner til selve drapshendelsen.

Politiet skal i løpet av dagen vurdere når navnet på den drepte kvinnen skal frigis. Hun er norsk statsborger og født i Norge.

LES OGSÅ: Kvinne (20) drept i hybelbygg

FRAKTET BORT: Den drepte 20 år gamle kvinnen ble fraktet bort fra åstedet klokken kvart over 10 i formiddag. (Foto: Vegard Nekstad)