KRISTIANSAND: Vishal er sivilingeniør hos Aker Solutions og kom til Kristiansand for to år siden. Søndag gikk han med bøsse for aller første gang i sitt liv, men det blir ikke den siste.

— I India er det en del lokale innsamlinger til speider, idrett og lokale kirker og sånn, men jeg har aldri sett maken til det dere har i Norge. Alle kjenner tv-aksjonen og alle er forberedt på at vi kommer og spør om penger, sier han - og synes det er helt fantastisk.

FULL KONTROLL: Astrid Bech Andersen (t.v) og Kitty H. Hermansen har full kontroll og lang erfaring. I godt over ti år har de styrt bøssene i Domkirkens menighetshus. Foto: Odd-Inge R nning Uleberg

Aktiv i AmnestyHan bestemte seg for å engasjere seg i humanitært arbeid da han flyttet til byen. Han ringte Frivillighetssentralen og fikk tilbud om å være støttekontakt.

— Men det gikk ikke så greit på engelsk, så jeg gikk til Amnesty og begynte der. Nå er han svært aktiv med å skrive brev til samvittighetsfanger og å delta i Amnestys informasjonsarbeid på Markens. Vishal synes det er svært meningsfullt.

Oktobers desidert vakreste søndag har fått folk ut. Vishal ringer på mange dører i Henrik Wergelandsgate, uten å få svar. Bare noen få er hjemme.

SÅ BRA: Andrea Mølland (6) ventet på bussen sammen med sin mor. Hun ble glad da Vishal Sharma kom forbi. For hun hadde gledet seg til å gi. Foto: Odd-Ingte R nning Uleberg

Da er det jo greit at det er bussknutepunkt i gata. I busskøen er det bare smil og glede når Vishal kommer med bøssa. Andrea Mølland (6) er ekstra glad. Hun fryktet at hun ikke traff noen bøssebærer siden hun skulle ta buss sammen med mamma.

Litt dyr hotellinfo

Tore Sønju er kommer med toget og bytter alle myntene han har mot informasjon om hvor hotellet hans ligger.

— Veldig bra av en ny innbygger som Vishal å engasjere seg så sterkt. Dessuten er Amnesty en fantastisk organisasjon som jobber med menneskerettigheter. Jeg skulle gitt mer enn disse myntene, men jeg har bare en tusenlapp - og den må jeg nesten ha, sier han.

Aileen Henden synes bare det er greit å bli stoppet i busskøen. Også hun er velkjent med Amnestys arbeid og synes organisasjonen fortjener hver krone.

Men mest imponert er bøssebæreren selv.

BØSSE. For første gang gikk Vishal Sharma (26) med bøsse for TV-aksjonen. Han synes den norske givergleden er fantastisk Foto: Odd-Ingte R nning Uleberg

— Hjemme i Mombai hadde jeg aldri anledning til å være med i humanitært arbeid. Her i Norge virker alle å være opptatt av det. Jeg er virkelig imponert. Du kan være temmelig sikker på at jeg skal gå med bøsse neste år også, sier Vishal.

Ildsjeler

Det er bare om ikke han blir et fast innslag - nesten som Kitty H. Hermansen og Astrid Bech Andersen inne i menighetshuset til Domkirken. For tiende år på rad - minst - styrte de bøssene og registeringsskjemaene. Tv-aksjonen er ikke bare giverglede. Den er også en tusenvis av ildsjeler som står på år etter år etter år.