ARENDAL: Det var onsdag 11. april at 18-åringen kom kjørende langs Kystveien i retning rundkjøringen i Barbubukt i Arendal. Etter rundkjøringen kom han over i motsatt kjørefelt og kolliderte med en 45 år gammel mann på moped.

45-åringen ble alvorlig skadet i ulykken og sendt til Sørlandet sykehus i Arendal. Der ble han erklært død etter kort tid.

Skal ha hatt høy fart

Statsadvokatene i Agder har nå tatt ut tiltale mot 18-åringen, som hadde fått førerkortet kun to uker før ulykken fant sted.

Påtalemyndigheten mener mannen holdt for høy fart gjennom rundkjøringen og ikke var tilstrekkelig aktpågivende og varsom. Sporene på stedet viste at 18-åringens Jeep Cherokee kom midtveis over i motsatt kjørefelt, før bilen skrenset tilbake mot høyre og til slutt havnet i grøfta.

18-åringens advokat, Odd Holck-Steen, ønsker ikke å kommentere hvordan klienten stiller seg til tiltalen.

— Jeg har ingen kommentarer til denne saken, sier Holck-Steen til Fædrelandsvennen.

Etterlot seg kone og to barn

Påtalemyndigheten har varslet at det legges ned påstand om erstatning og oppreisning til 45-åringens etterlatte. Mannen etterlot seg kone og to barn som bor i Arendal.

Rettssaken mot 18-åringen starter i begynnelsen av januar til neste år. Det er satt av to dager til saken i Aust-Agder tingrett.