SONGDALEN: Tidlig denne måneden aksjonerte et 40-talls beboere langs Kuliaveien for å få fokus på dårlig veistandard. I dag tok Fremskrittspartiet saken til fylkestinget.

LES OGSÅ: Lei av smal og bratt vei

Frp-politiker i kommunen, Arild Birkenes, reiste i dag en interpellasjon til fylkestinget hvor han spurte om fylkesordfører Thore Westermoen vil bidra til å bedre veien slik at den kan få gul midtstripe.

Thore Westermoen. Foto: Håvard Bjørnevik

– Fylkeskommunen er vel kjent med den dårlige fremkommeligheten på fylkesvei 303 Kuliaveien. Vegen er derfor i fokus i forbindelse med flere pågående planprosesser. Særlig på vinterstid er forholdene krevende, sa fylkesordføreren til fylkestinget.Han forklarte videre at det var forsøkt å salte veien bar gjennom vinteren, men at saltmangel gjorde det vanskelig.

– Vinteren 2010–2011 var svært utfordrende, og på grunn av saltmangel måtte denne strategien i en periode forlates, noe som resulterte i oppbygging av en issåle som det ble vanskelig å få bort i etterkant, sa Westermoen.

Det er spesielt bakken fra Nodeland og opp mot boligområdet på Nodelandsheia som omtales som vanskelig. Bakken er bratt og dette skaper særlig problem på vinteren.

Kuliaveien, som offisielt heter fylkesvei 303, skal nå utredes.

– Konkret for fylkesvei 303 planlegges det også en bestilling av en rapport fra Statens vegvesen for å se på tiltak for bedre fremkommelighet. Denne rapporten vil danne grunnlag for prioritering av tiltak på strekningen, sa Westermoen til fylkesveien. Fylkesordføreren sa videre at kommunen burde prioritere veien i sin prioriteringsliste for tiltak på fylkesveier.