MANDAL: – Administrasjonen har løst denne saken på en god og kreativ måte, sa Sven Seljom (H) i bystyret torsdag formiddag.

Bystyret har dagsmøte og en av sakene er en orientering om det svært betente PC-saken. 8. og 9. klasse på ungdomsskolene må levere inn sine pc-er som de fikk fra kommunen da de begynte på ungdomsskolen. Ordningen var opprinnelig slik at de skulle beholde disse maskinene til odel og eie, men nå må de leveres inn på grunn av for dårlig kommuneøkonomi.

Mange elever har nektet å levere disse inn.

Fått henvendelser

Den første som tok ordet i bystyret var Paul Storholt (Frp) som fortalte at han har fått mange henvendelser fra foreldrene som vil vite hva som skjer, og han ba om en orientering. Kommunalsjef for oppvekstenheten Erik Tronstad tok ordet og sa at maskinene nå sakte, men sikkert leveres inn.

– Vi går fra å ha en 100 prosent dekning til 66 prosent dekning av maskiner. Forskjellen blir at elevene ikke får ta med seg pc-ene hjem fra høsten av, sa han.

Kan levere lekser

Sven Seljom ville vite om elevene også kan gjøre lekser via It's learning (skolenettsted) og bruke en privat hjemmemaskin, og det svarte Tronstad bekreftende på.

Hanne Dybesland (H) ville vite hvorfor ikke 10-klassingene måtte levere inn sine pc-er når de nå er ferdig med ungdomsskolen. Tronstad sa at det var en annen og mer bindende avtale med disse elevene om å beholde maskinene.– Dessuten er pc-ene de har uansett utdaterte etter å ha vært brukt i tre år, sa Tronstad.

Må ta hensyn

Også Inga Fjeldsgaard (Ap) roste kommunen for håndteringen av saken, men håpet samtidig at skolene nå tar hensyn til at ikke alle elevene har tilgang til pc hjemme.

Rådmann Knut Sæther sa til slutt at kommunen er trygg på det juridiske i saken, og at kommunen har rett til å kreve maskinene inn.