KRISTIANSAND: — Saken etterforskes med mistanke om at brannen er påsatt. De krimtekniske funnene på åstedet viser dette. Det er ingen naturlig grunn til at brannen skulle oppstå. Dessuten er det funnet to arnesteder i boden, og det skjer ikke av seg selv, sier etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til Fædrelandsvennen.

Det var like etter klokka 11 tirsdag formiddag at brannvesenet og politiet ble varslet om en brann i en verkstedbod som ligger i tilknytning til en bolig på Østerøya. Eiendommen ligger like ved ferjeleiet.Med nød og neppe klarte vitnet Frode Stokkeland å redde ut bensinkanner og spraybokser fra det brennende bygget før bygget var overtent. Stokkeland opplyste til Fædrelandsvennen at det kunne se ut som om noen hadde tent et bål og at det hadde spredd seg til boden.

— Selv om det ikke var noen stor fare for spredning, ser politiet svært alvorlig på at noen stifter en brann på denne måten, sier Strømsvåg.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vitner som skal ha sett brannen.

— Politiet har fått opplyst at noen unge gutter stod like i nærheten og at disse kan ha sett brannen i en tidlig fase. Vi er svært interessert i å komme i kontakt med disse guttene i tilfelle de har viktige opplysninger, sier Strømsvåg.Ifølge politiet skal boden ha blitt benyttet som verksted.