KRISTIANSAND: Svein Mathisen døde av kreft i natt, 58 år gammel. «Matta» har klubbrekorden både i scoringer og kamper for Start, og var på laget som vant gull både i 1978 og 1980. Begge ganger med Karsten Johannessen som trener.

Send dine kondolanser her

LES OGSÅ: Svein Mathisen døde i natt

– Du verden for en snill gutt han var. Svein har betydd enorm mye både for Start og sørlandsfotballen. Han var en ener blant guttene så lenge han var i klubben, og han er en mann vi kommer til å savne i lang, lang tid, sier Johannessen, som tok nyheten svært tungt da han fikk vite det i dag tidlig.

– Dette er et stort tap, og det er helt uvirkelig at han er borte, selv om det ikke kom som noe stort sjokk, sier Johannessen.

Det var 85-åringen som tok opp Mathisen i Starts A-stall da sistnevnte var 16 år.

– Hadde Svein hatt et godt venstrebein, og et godt hode, så hadde han vært utenlandsproff i mange år. Men han hadde hjertet i Start, og det er helt eventyrlig å tenke på karrieren han har hatt for klubben, sier Johannessen.

Matta hadde et kort opphold som proff i skotske Hibernian, men spilte ellers for IK Start i hele karrieren.

– Da han var i Skottland, så ringte han hjem hver eneste dag for å høre hvordan det gikk med meg og guttene. Han maktet ikke å være utenfor Sørlandet: Svein var en mann alle satte veldig stor pris på. Han var ekstremt flink til å ta vare på alle de nye spillerne som kom til klubben, og han sørget for at de hadde det bra, sier Johannessen.