KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at vi på morgenrunden i fengslet ved utdeling av frokost cirka klokken 07.15 fant en innsatt liggende på gulvet tilsynelatende bevisstløs. Personalet oppdaget den innsatte på gulvet, opplyser fengselsleder Frank M.T.Johansen ved Kristiansand fengsel til fvn.no.

— Ambulanse ble tilkalt, og den innsatte ble brakt til sykehus, sier Johansen.

30-åringens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen bekrefter at hans klient har kommet på sykehus.

Et utslag av fortvilelse

— Min klient har skadet seg selv i fengslet, og det er et utslag av den fortvilelse han nå opplever etter at han ble kjent med at kvinnen var død. Han sier i avhør at det var de to som var tilstede i leiligheten, og han forstår at det må være han som har gjort det, men husker ikke noe og erkjenner derfor heller ikke straffskyld, sier Johnsen. - Når min klient får forståelsen av hva som har skjedd og hvilken utgang saken har fått, er det åpenbart at det han har gjort i fengslet var at han fant situasjonen så vanskelig at han skadet seg såpass mye som han virkelig har gjort, sier Johnsen.

Han sier at hans klient er utenfor livsfare.

Ikke rettsmøte

— Min klient er ikke i stand til å gi noe samtykke til at en eventuell fengsling skal skje som såkalt kontorforretning. Dette må jeg diskutere nærmere med påtalemyndigheten og dommeren, sier advokat Johnsen.

— Kristiansand tingrett kommer til å gjennomføre spørsmålet om varetektsfengsling som kontorforretning, det vil si basert på dokumentene uten at det blir holdt et formelt rettsmøte, sier tingrettsdommer Anita Cicile Jarvoll Hekneby til fvn.no. - Jeg har hatt kontakt med den siktedes forsvarer, og det foreligger tilstrekkelig samtykke til at saken avgjøres som kontorforretning, sier tingrettsdommeren.