MANDAL: Mannen som ble pågrepet og siktet for heleri etter ranet av Sparebanken Sørs filial på Konsmo, ble i går kveld løslatt.

Løslatt i går

— Han ble løslatt sent i går kveld, men siktelsen mot ham er fortsatt opprettholdt, opplyser politioverbetjent, Nils Olav Holbek, ved Mandal politistasjon.

Tre personer ble tirsdag kveld pågrepet etter ranet av filialen på Konsmo tidligere på dagen. To av mennene ble pågrepet på en adresse i Mandal. En tredjemann ble pågrepet i en bolig i Songdalen kommune.

For en av mennene som ble pågrepet i Mandal, ble siktelsen endret til heleri i løpet av etterforskningen. Den andre er siktet for grovt ran. Det er også mannen som ble pågrepet i Songdalen. Politiet mener de to sistnevnte stod for selve gjennomføringen av ranet.

Fengslingsmøtet i dag

Holbek opplyser at politiet i løpet av morgentimene torsdag vil be Kristiansand tingrett om å beramme et fengslingsmøte.

— Vi ønsker å framstille to personer for varetektsfengsling, opplyser Holbek.

Det er ennå ikke kjent om politiet vil be om lukkede dører. Politiet har vært svært sparsommelige med opplysninger knyttet til etterforskningen av de to ranene i mandalsregionen.

Mandag ble Plussbanks filial på Vigeland i Lindesnes kommune utsatt for ran. Ingen er så langt siktet for ranet. Politiet sier de etterforsker de to hendelsene som to separate ran, men holder muligheten åpen for at de kan sees i sammenheng.