KVINESDAL: — Hehe. Ja, det er sant det. Mitt siste mål scoret jeg på Åråsen mot Stabæk i 2009. Siden har jeg skutt tre elg, to i Litauen. Denne var første norske, og den første oksen, jeg har felt, forteller Marius Johnsen til fvn.no.

SKJØT OKSEN: En stolt Marius Johnsen med elgen hans skjøt i Kvinesdal søndag formiddag. Foto: Privat. Foto: Privat

Lillestrøm-spilleren, som var på sølvlaget til Start i 2005, fikk lov å delta i jaktlaget i Kvinesdal, og er takknemlig for det.— Mange jaktlag er kjent for å være helt lukkede, men kompisene Ronny og Kristian Westgaard inviterte meg med, og sannelig fikk jeg lov til å poste. Jeg retter en takk til Kjell Kvinlaug. Vi jaktet hos ham, på Spikkeland nord for Storekvina. Jeg må også takke Ronny Røiseland med elghunden Festus. Festus fikk elgen mot meg på såkalt laushundjakt. Kjempegøy og kjempesnilt, sier Marius og forteller om da oksen kom inn mot ham:

— Ut av skogen kom en kalv, ei ku og denne oksen. Jeg er ikke så erfaren, jeg kjente hjertet banket. Jeg måtte rope til den, for den sto dumt plassert bak noen kvister. Første skudd bommet, andre skudd gikk inn i ryggraden. Den datt rett ned. En kjempeopplevelse, forteller Marius Johnsen.

Fremdeles sliter Hellemyr-gutten med et vondt kne og er under rehabilitering. Under elgjakt kan slikt være en fordel:

— Du kan jo tenke deg hva som skjedde da vi skulle ha oksen ut av skogen. Alle dro og bar, mens jeg gikk ved siden med kneet mitt. Akkurat da følte jeg meg dum. Jeg må takke igjen. Kjempegenerøse folk, ler Marius Jonsen.

Oksen veide mellom 160 og 180 kilo. Trolig er den tre år gammel. Geviret fikk Marius med seg hjem.