GRIMSTAD: Kristiansand Båtsportklubb og Frode Sundsdal drar til Grimstad og byens intime havn når de i slutten av august arrangerer en større båtsporthelg. I tillegg til det åpne nordiske mesterskap blir det også arrangert norgesmesterskap i den relativt nye greinen Thundercat.

Marit Strømøy, som for et par uker siden gikk rundt i Portugal, er kanskje den mest kjente kjøreren i denne båtklassen. Men hun konkurrerer profesjonelt i klassen over (F1) og vil ikke delta i Grimstad. Hun vil likevel være til stede og være konferansier.

F2 er en båtklasse med høy fart og mye spenning. Båtene kan kjøre i trange havner som i Grimstad og Sundsdal garanterer at de kan komme opp i 200 km/t eller mellom 110 og 130 knop. Fredag arrangeres matchrace der to og to båter kjører mot hverandre. Lørdag blir det rundtbanekjøring i fire heat. Mål blir rett utenfor Torskeholmen i Grimstad.

– Grimstad har den perfekte havn, dette vil bli veldig intimt og publikum vil kunne se veldig godt fra mange steder, sier Sundsdal. Han skal for øvrig delta selv i mesterskapet.

Målet for Sundsdal og arrangørene er å skape en båtsportshelg i Grimstad også. Mesterskapet 26.— og 27. august i år kan være starten på et årviss arrangement. Budsjettet for årets race er på rundt en halv million kroner og over 100 000 kroner er allerede hentet inn.