Arendal: Det er tingrettsdommer Jan Atle Hansen som har avsagt kjennelse for at 37-åringen kan utleveres til hjemlandet. Polakken ble senest 19. mai i Agder lagmannsrett dømt til seks års ubetinget fengsel for sin deltakelse i en gruppevoldtekt i Grimstad. Dommen er ikke rettskraftig.

Ifølge Aust-Agder tingrett mener polsk påtalemyndighet at 37-åringen i november 2007 ved bruk av stjålne nøkler tok en personbil fra en parkeringsplass og stjal kontanter fra en leilighet. 37-åringen oppga da to adresser i hjemlandet, men polske myndigheter har aldri funnet mannen på disse adressene. Han ble derfor etterlyst internasjonalt.

Først da 37-åringen ble pågrepet 5. juni i fjor i forbindelse med gruppevoldtekten i Grimstad, ble polske myndigheter klar over at mannen befant seg i Norge. Deretter er det fremmet en ordinær utleveringsbegjæring.

37-åringen har motsatt seg utlevering til hjemlandet, og har blant annet argumentert med at han nå har en norsk samboer, som også har tre barn. Dessuten har mannen argumentert med at han overfor polske myndigheter har gitt samtykke til at vinningsforbrytelsene som er begått i hjemlandet kan pådømmes, uten at han er til stede under rettsforhandlingene.

Aust-Agder tingrett har konkludert med at vilkårene for at 37-åringen kan utleveres er tilstede.