KRISTIANSAND: — Det var ikke gøy da det skjedde, men nå er det litt gøy. Jeg har i alle fall opplevd noe få, eller ingen, andre har opplevd, sier Jenny fra Odderhei Terrasse.

Finnes det flere med samme erfaring, må dere ringe!

Det var mandag kveld på Randøyane det skjedde. Jenny og over 70 andre sjetteklassinger fra Dvergsnes skole var på overnattingstur. De hadde brukt dagen til padling, grilling, natursti og masse gøy.

Gnistregn

— Da vi skulle gå å legge oss sånn kvart på elleve, jeg gikk i pysjen, kom tre svaner flyvende over hodene våre. Den ene kom for lavt og fløy rett inn i strømledningen. Det kom et voldsomt smell og masse gnister, forteller Jenny.

Hun ble redd og la på sprang. Mens hun løp, kikket hun opp. Svanen kom ned fra himmelen i en voldsom fart.

— Den var svær, og traff meg i siden bak. Jeg ble slått i bakken. Jeg fikk en del skrubbsår på armen og knærne – og jeg er litt sår i siden, forteller Jenny Hegg.

En gutt som løp ved siden fikk svanens vinge i hodet.

(Les mer under bildet)

SKRUBBSÅR: Jenny Hegg fik kraftig skrubbsår etter sammenstøtet med den døde svanen. Foto: JON ANDERS SKAU Foto: Jon Anders Skau

Luktet svidd

— Det luktet skikkelig svidd i hele området. Svanen var død, men den hadde kramper. Det var ganske ekkelt at den traff meg. Jeg fikk litt sjokk og satt og skalv lenge etterpå, forteller Jenny.

Svanen greide å ta strømmen i alle brakkene hvor ungdommene sov.

— Jeg lå eller sto der med svanen, mens masse folk kom løpende skrikende ut av brakkene. De hørte bare et smell før lyset gikk.

Ingen hadde ro nok til å fotografere hendelsen.

- Ringte du hjem?

— Nei, vi gikk og la oss etter hvert – og fullførte turen. Jeg sa ingenting til mamma før jeg kom hjem i dag, ler Jenny Hegg – en unik opplevelse rikere.