SETESDAL: — Alt lå til rette for et flott renn, så dette var fryktelig kjedelig, sier Sesilåmis mangeårig rennleder Odd-Bjørn Elve etter at årets Sesilåmi ble avlyst på grunn av sterk vind.

Siden starten i 1976 er Sesilåmi kun blitt avlyst to ganger tidligere, i 1979 og 1995, også da på grunn av voldsomt uvær. Rennlederen sier til fvn.no at det var med tungt hjerte at han i dag sammen med teknisk delegert fra Skiforbundet måtte gi alle de som var møttopp beskjed om at rennet var avlyst.

— Det er en trist dag. Det er ikke noe mer å si om det, men vi kunne ikke ta noen sjanser med sikkerheten til løperne, sier Elve som nå har en tung og kjedelig jobb foran seg.

— Ja, det er mye som skal gjøres selv om ikke det ble renn. Vi har masse mat, bananer, og drikke som var klargjort, i tillegg må premier og masse utstyr pakkes, ned, sier han.

Ville ikke utsette rennet

For Odd-Bjørn Elve var det heller ikke noe alternativ å utsette rennet til i morgen søndag.

— Nei, vi turte ikke ta sjansen på det. Det er meldt nedbør og dårlig vær videre, sier han

Påmeldingen i år har vært rekordstor, hele 2804 deltaker var klare påmeldt, mange av dem var også debutanter. Rennledelsen har også måtte si nei til flere som ønsket å melde seg på rennet.

— Men nå får vi bare komme oss gjennom dette, og kjøre på frem mot neste års renn, sier Elve.

LES OGSÅ : - Umulig å stå oppreist i løypene

BILDESERIE: Se bildeserie nederst i denne artikkelen