KRISTIANSAND: Etter at dommeren var foreløpig ferdig med å spørre Stuverød, ba tiltalte om å få lese opp fra et manuskript han hadde med seg. Den tiltalte hadde store problemer med å holde seg da han gav denne forklaringen, og fortalte at han var blitt seksuelt misbrukt og utsatt for vold i oppveksten.

Tiltalte fortalte i retten at han mente at den østerrikske jenta Natascha Kampusch kunne være hans datter fordi hun lignet så veldig på ham. Dette tok han opp med mor som satt i stolen i stua på gården og drakk kaffe og tok en røyk. Hun svarte ikke sønnen. I retten bruker tiltalte fornavnene på sine foreldre når han omtaler de to.

Siden moren ikke svarte ham fikk han på rommet for å hente den ombygde signalpistolen. Han kom ned i stua og stod ved siden av moren da han skjøt henne i hodet. Stuverød mente at hun fortsatt ikke var død, og derfor tok han «det første og beste». Det var en steikepanne. Den slo han henne med i hodet.

— Hun hadde dødskramper, og jeg fryktet hun skulle reise seg igjen, fortalte Stuverød om det som skjedde i stua. Da startet han å skille legemsdeler fra kroppen. Samme frykten hadde han da han hadde dratt moren uten huset, der han fortsatte å å skjende liket.