LILLESAND: — Vi har fått signaler fra politikerne om at Kirkehei skal selges til markedspris. Dette blir trolig det dyreste området kommunen noen gang har lagt ut for salg i Lillesand, sier utviklingssjef Ole Stenbro til Fædrelandsvennen.Han vil foreløpig ikke spekulere i tomtepris, men utelukker ikke at prisen for hver av de 15 sentrumsnære boligtomtene med sjøutsikt vil koste nærmere en million kroner.Selger til entreprenør?

Stenbro ser ikke bort fra at kommunen kommer til å selge ut hele det seks mål store området til privat utbygger eller et større entreprenørfimra.- Vi snakker her om det flotteste boligfeltet som som er lagt ut for salg på mange år. Utfordringen nå blir å sikre en helheltlig plan for området. Pris er selvsagt viktig, men vi vi legge stor vekt på at området får en estetisk utforming vi mener det fortjener, sier han og legger til:-Vårt ønske å få flere alternative bebyggelseplaner på bordet. På den måten kan kommunen sikre å få en best mulig gjennomtenkt og helhetlig plan form området. Vi ser altså for oss at kommunen kan være interessert i å selge ut Kirkehei som en pakke - i stedet for selv å opparbeide området, sier han.Utviklingssjef Ole Stenbro tar sikte på å ha klar en foreløpig skisse til bebyggelsesplan for politikerne i planutvalget i april. Det blir ikke aktuelt å selge ut før slik plan foreligger.Kan gi gevinst på 3,5 mill.

Hvor store omkostningene det blir å sette området i stand er foreløpig uklart. Utviklingssjefen utelukker ikke at disse kan bli høye.-I dag er vi usikre på hvor store opparbeidelseskostnadene vil bli. Blant annet må kommunen legge til rette for turområde og lekeplass. Utgiftene må kommunen dekke gjennom prosjektet. Selger vi tomter for 500.000 kroner per tomt, må ingen tro at det blir kommunens fortjeneste. Vi må trekke fra utgifter til vei, vann, kloakk. Hvor store nettogevinsten blir til syvende og sist er det for tidlig å si noe om, sier han.Erfarne entreprenører og investorer Fædrelandsvennen har vært i kontakt med, mener Lillesand kommune bør gjøre regning med en nettofortjeneste på mellom tre og fire millioner kroner. Noe annet vil være dårlig butikk, blir det hevdet.Attraktivt

Eiendomsmegler Siri-Mette Ryen Myhre mener Lillesand kommune kan oppnå en svært god pris for tomtene på Kirkehei.- Dersom kommunen bestemmer seg for å selge området til markedspris, er det ingen tvil om at man snakker om tomter i en høy prisklasse. Tomtepris rundt 500.000 kroner er realitisk, Området er utrolig vakkert, et av de flotteste i byen, mener Ryen Myhre.Hun peker på at det i dag er stor etterspørsel etter boligtomter i Lillesand.- Dessuten vil folk tilbake til byen. De vil bo sentralt, stille og nær sjøen. Her får de alt i en pakke. I mine 16 år som eiendomsmegler har jeg ikke knapt sett et mer attraktivt område, med unntakt av boligtomtene som ble solgt privat på Julebauen for tre-fire år siden. Kirkehei er et pluss for byen, mener hun.