— Det er flott at det nå lages en ny reguleringsplan for Vennesla sentrum. Men problemet er at den ikke tar hensyn til det som gjelder i dag. Etter mitt syn er det faktisk et svært lavt sikkerhetsnivå i sentrum, fortsetter Nordhagen, og peker på en rekke graverende forhold det ikke blir gjort noe med.

  • Ristene som ligger over vannavrenning i gågata er delvis borte. Det harført til at både eldre og unge har snublet og skadet seg. Stikkkontakten til belysningen på julegrana er ikke låst. Derfor er det ikke mye som skal til for at et nysgjerrig barn stikker fingrene inn i kontakten. Så står det en stålreol ved Plussbank, som for et godt ord kan velte over et klatrelystent barn, påpeker Nordhagen.

Årvåkne

Han mener faktisk at sikkerhetsnivå er så lavt at småbarnsforeldre har all grunn til å være årvåkne når de tar barna sine med til sentrum.

— Og det burde strengt talt ikke være nødvendig. Og jeg tror folk etterhvert blir lei av å gå til et sentrum preget av forfall, mener han.

Videre er han rystet over at reglene for varetransport i sentrum ikke overholdes.

  • Varetransport i gågaten skal foregå mellom 07.00 og 11.00. I dag foregår det hele døgnet, og som oftest uten at det er en hjelpemann som holder utkikk bak lastebilene når de rygger.

Nedslitt

Han ser det også som et stort paradoks at et forholdsvis nytt sentrum er i stort forfall. Og han mener at politikere ikke lenger har noen unnskyldning for ikke å gripe fatt i forholdsvis små bagateller.

  • At man på sikt trenger flere p-plasser for å trekke folk til sentrum er selvfølgelig noe man bør tenke på. Men flere p-plasser hjelper svært lite i kampen om kundene når sentrum visuelt sett gir et nedslitt og slumaktig

inntrykk, sier han.

Listen over skjemmende elementer i sentrumsbilde er lang. Her er bare et lite knippe av dem Nordhagen trekker frem: Ødelagte søppelkasser, skjemmende blomsterkasser og benker, lagring av varer utenfor butikker, ingen regler for opphenging av reklameplakater.

Naivt

Han mener videre at det er betenkelig at kommunen nærmest budsjettere bort hærverk, og understreker at terskelen for å bedrive hærverk blir langt høyere dersom det ser strøkent ut.

  • Det er naivt og tro at at det ikke vil forekomme noe hærverk. Men når det først oppstår, må skadene rettes opp med en en gang, slik at det ikke utvikler seg enda mer. Jeg mener derfor at vi ikke kan leve med de minimale ressursene som brukes til forefallende arbeid i sentrumsområdet.

Beklagelig

Han synes samtidig det er beklagelig å være en del av et politisk miljø som ikke makter å gripe fatt i en så enkel ting som offentlig toalett i sentrum.

  • Det er det verste, men jeg synes det er like flaut at vi ikke har en bussbu med tak på holdeplassen ved Prix. Her er det jo svært mange som venter på bussen, sier han.

  • Det er med andre ord mange ting som bør gripes fatt i umiddelbart. Det er ingen som er tjent med et sentrum som tar seg best ut om vinteren - når forfallet blir dekt til av snøen, avslutter han.