Styret ble kalt sammen for å drøfte dommen sent i går kveld. Det vil imidlertid overraske Olsen mye dersom disse diskusjonene ikke ender i en anke. De øvrige styremedlemmene har tidligere gitt uttrykk for samme holdning.Gjorde en feil

Jan Olav Olsen har heller ikke i dag noen problemer med å innrømme at RTA-styret begikk en feil da man aksepterte anbudet for avfalls-innsamlingen i øst-regionen ble gitt til Norsk Gjenvinning avdeling Risør og ikke til Agder Returpapir i Arendal:

¿ Vi kan klandres for feilen, men mener imidlertid at den er så liten og ubetydelig at den ikke skulle resultere i en erstatning av den størrelsesorden vi ble dømt til å betale. Det dreier seg om en forskjell på 90.000 kroner over en 5-årsperiode på en totalsum på 25 millioner kroner. At det i det hele tatt skal få betydning i en erstatningssak, finner jeg besynderlig, sier Olsen.Tilbudt forlik

For å få saken ut av verden en gang for alle har RTA tidligere, og nå igjen, tilbudt Agder Returpapir et forlik på 300.000 kroner som en kompensasjon for de kostnader selskapet har hatt med å utarbeide anbudet. Det ser ikke ut til at dette blir akseptert av motparten:

¿ Vi mener imidlertid det er et godt tilbud, sier Olsen.Ingen har vunnet

Han hevder at RTA har en god ankesak, noe han mener å finne god dekning for i domspremissene fra Holt herredsrett:

¿ Det er feil det som har stått i Aust Agder Blad tidligere om at vi ble dømt til å betale saksomkostninger. Og i domspremissene heter det at retten mener ingen av partene har vunnet eller tapt saken. Dessuten skal vi huske på at erstatningskravet var på 2,3 millioner kroner mens dommen lød på 800.000. Altså en betydelig reduksjon.Bør lese dommen

¿ Flere representanter i Tvedestrand kommunestyre har kommet med en kraftig kritikk av styret i RTA og bl.a. beskyldt dere for amatørskap. Hva synes du om det?

¿ Det er forståelig at de reiser spørsmål ved saken når selskapet blir dømt. Men jeg tviler på at de kan ha lest dommen og domspremissene. Da ville kritikken neppe vært så kraftig.

¿ Dere har blitt bedt om å stille styreplassene til disposisjon!

¿ Det har jeg registrert, ja. Men først vil vi vurdere dommen. Dersom det mot formodning skulle skje at styret aksepterer dommen og lar anken ligge, bør vi samtidig innkalle til en ekstraordinær generalforsamling der vi stiller våre plasser til disposisjon overfor eierne.

¿ Hva mener du om beskyldningene om amatørskap og at det er feil at politikere utgjør hele styret?

¿ Jeg synes vi har vært relativt profesjonelle i vår behandling av disse sakene. Når det gjelder politikere eller ikke i styret, må vi huske på at RTA var en interkommunal nyskapning der det ikke bare var en forutsetning, men faktisk også helt nødvendig at det var de fire ordførerne i øst-regionen som dro i gang selskapet, sier styreleder Jan Olav Olsen.