Hærverket på krukka, som var plassert utenfor kunstnerens atelier i Søsterdalen, har sannsynligvis funnet sted i løpet av sist helg. Da har noen prøvd å flytte den 250 kilo tunge krukka, med det resultat at den er fullstendig knust.

Det var kunstneren selv som oppdaget den ødelagte krukka da han i begynnelsen av uka kom tilbake til Tvedestrand etter å ha arbeidet en lengre periode i utlandet.

Ikke første gangen

Det er ikke første gangen noen har gjøvet løs på den vakre krukka. Også tidligere er den blitt ødelagt etter at den er blitt forsøkt fjernet. Da ble forholdet anmeldt, og Kjell Nupen bygde krukka opp igjen. Det kommer han ikke til å gjøre denne gang. Nå havner delene på søpla.

Kunstneren sier det er leit at kunst ikke får stå i fred i Tvedestrand. Han oppdaget nylig at også den store Nupen-krukka, som pryder Tjenna-parken, er blitt forsøkt ødelagt.

— Det har aldri skjedd noe med de andre store krukkene mine, som er plassert i Stockholm, Bergen, Kristiansand og Danmark. Krukken i Tvedestrand er den eneste som er blitt utsatt for angrep. Det er merkelig, sier Nupen oppgitt.