KRISTIANSAND: Den svenskeide PDL-kjeden er representert med padelsentre i Sørlandsparken, Søgne og Mandal i dag.

– Med sammenslåingen ser vi en veldig spennende fremtid. Sammen blir vi enda sterkere og vi vil drive utviklingen av sporten til nye nivåer, både i Sverige og internasjonalt. Vi ønsker å gi flere mennesker muligheten til å prøve denne fantastiske sporten, sier Jonas Andersson i en pressemelding onsdag kveld.

Han grunnla PDL Group i 2015 sammen med Henrik Söderberg, Jonas Björkman og Måns Zelmerlöw, og selskapet har vært en sterk bidragsyter til sportens utbredelse i Sverige. PDL har 75 sentre i Sverige, Danmark, Finland, Norge og Sveits.

Og nå også på Sørlandet:

– Vi åpner 12 baner med 14 meter takhøyde som vi kan ha internasjonale kamper på 29. april på Mjåvann. Samt at vi er i sluttprosess med en siste hall i Kristiansand på Timenes, ut mot E 18, etter en meget god dialog med kommuneadministrasjonen, opplyser Ruben Storevold, partner i PDL Norge, i e-post til Fædrelandsvennen.

Padel seiler opp som en ny folkesport. Foto: Kristin Ellefsen (arkivfoto)

Totalt 118 haller

Padel United ble grunnlagt i 2018 av brødrene Markus og Rikard Hellqvist.

– Vi er utrolig stolte over fusjonen mellom PDL og Padel United. Vi utfyller hverandre på en god måte i Sverige og har et felles syn på investeringen som skal rulles ut i store deler av verden, uttaler medgründer Markus Hellkvist i Padel Unitedi pressemeldingen.

Etter fusjonen har selskapet totalt 118 haller, og ytterligere 30 anlegg vil bli åpnet i nær fremtid.