I Øvrebyen i Mandal hadde butikkeierne forberedt seg. Bildet er fra Hjortelands Rørleggerforretning. Foto: Reidar Kollstad

MANDAL: Sviilforsvaret var utkalt i Mandal i går kveld. Mannskapene stengte blant annet Sjøsanden for fri ferdsel, for å hindre ulykker. Inne i sentrum var det også planer om en større aksjon med sandsekker.

— Vinden øker, og vi vil ikke ha folk i faresonen, sa Atle Thorsen, da han og Rune Stausland stengte piren ved Sjøsanden. Etterpå skulle de til sentrum for å vurdere situasjonen.

Øvrebyen i Mandal er området som først oversømmes når havet slår inn og elva "stopper opp" slik at vannstanden øker drastisk. I går kveld hadde noen huseiere vært ute og sikret med sandsekker. Utenfor Hjortelands rørlegger var det for eksempel lagt sandsekker langs hele fasaden.

Ved 21-tiden opplyste politistasjonssjef Bjart Gabrielsen at det fortløpende blir vurdert om deler av sentrum skal stenges av.

— Vi sperrer ikke av noe før vannet begynner å bevege seg innover brygga, mot parkeringsplassene og de lavereliggende butikklokalene, sa Gabrielsen.

Politiet har kalt inn ekstrammannskaper, samt etablert et samarbeid med Sivilforsvaret og kommunen for å være best mulig forberedt på stormen.

— Hvis prognosene treffer har vi folk på jobb for å være på hugget, sier Gabrielsen.