BIRKENES: — Rislåknuten er nok den hardeste, men også den fineste, mener 44-åringen fra Birkeland.

Tirsdag kom han innom kulturkontoret med fullt klippekort, som betyr at han har besteget alle 13 toppene i toppturopplegget "På topp i Birkenes". De to siste, Storemyrsknuten og Tillarknappen i Vegusdal, tok han 18. mai.

Allsidig trening

— Det er både fin trim og en fin opplevelse å gå toppturer i Birkenes. I neste måned skal jeg sykle Birkenesrunden og da er det jo også greit med litt allsidig trening, sier Vidar Svendsen.

Vidar Svendsen har gått sammen med to kamerater, men kameratene har ikke vært med på alle turene. Nå har 44-åringen kjøpt nytt klippekort og er klar for en ny runde. Kanskje blir han også førstemann til å bestige alle 13 toppene to ganger.

Solgt 150 kort

— Det er første året vi har satt i gang dette med klippekort, men har allerede solgt nærmere 150 kort. Dette er en unik mulighet til å besøke mange fine utsiktspunkt i Birkenes. Flere unger er også ute og går og prøver å ta alle toppene, forteller kulturleder Wenche Flaa Eieland.

8000 til topps

Opplegget "På topp i Birkenes" er et samarbeid mellom de tre idrettslagene Birkenes IL, Gry IL, Herefoss IL og kulturkontoret i Birkenes kommune og er et folkehelsetiltak. I fjor gikk over 8000 til toppene i Birkenes. På hver topp er det bøker hvor mosjonistene kan skrive navnet sitt. Boka på Skaftåsen er allerede utskrevet. Det betyr 1000 besøk.

— Det forventes at det fremover vil bli stadig flere som har klart alle de 13 toppene. Alle som leverer klippekort og som har minst 12 eller 13 topper får t-skjorte med toppturlogoen på, sier Eieland.