Kulturminister Anniken Huitfeldt offentliggjorde utbyggingsavtalen som sikrer at hele Norges befolkning får tilgang til digitalradionettet innen utgangen av 2014.

Det digitale nettet skal være ferdig rullet ut i hele Vest-agder, inkludert oppgradering av Kristiansand-senderen, fra 30. juni i 2014, tre år før de analogen signalene stenger for godt i 2017. Sjekk liste nederst i saken

— Dette er en milepæl for norsk radio, og noe vi har jobbet lenge for.Som siste medium tar radioen endelig steget inn i den digitale hverdagen, sier kulturminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

Dermed vil alle lyttere kunne nyte godt av et enda mer variert og spennende radiotilbud, om de bor i store byer eller utenfor allfarvei.

- Det fortjener landets lyttere som hver dag bruker radioen som kilde til både underholdning og informasjon, sier Huitfeldt.

Historisk avtale

Digitalradio er gratis å lytte til. Bak de historiske avtalene som nå er signert, står Digitalradio Norge (eiet av P4 og NRK), NRK og utbygger Norkring. I løpet av 2014 vil en ytterligere utbygging gi NRK en dekning på ca. 99,5 prosent.

— Vi er stolte av å bygge verdens mest omfattende DAB-nett for å sikre hele Norges befolkning et bedre radiotilbud, sier administrerende direktør i Norkring, Torbjørn Ø. Teigen.

500 000 lytter digitalt

80 prosent av landets husstander kan motta DAB digitalradio i dag, men mye gjenstår ennå. Utbyggingen blir fullført i god tid før den endelige overgangen fra analog til digital radio i 2017. For å høre DAB-sendingene må man ha en DAB digitalradio, som kan kjøpes i de fleste radiobutikker. Stadig flere biler leveres også med digitalradio. DAB-radioene er selvinnstillende, har skjerm med liste over alle tilgjengelige kanaler og gir støyfri, digital lydkvalitet. En halv million nordmenn har allerede kjøpt seg en digitalradio, fem år før den planlagte overgangen fra analog radio.

Her er oversikten over sendere i Vest-Agder og oppgraderingsdato:

GREIPSTADSONGDALENVEST-AGDER30.09.2013
LYNGDALLYNGDALVEST-AGDER30.09.2013
FLEKKEFJORD 1FLEKKEFJORDVEST-AGDER30.09.2013
MANDALMANDALVEST-AGDER30.09.2013
KRISTIANSANDKRISTIANSANDVEST-AGDER30.06.2014