KRISTIANSAND: — Hei, ser her! Dette skulle du hatt? Jeg kan legge det ut til deg etterpå, sier Åsland til Aslan gjennom gitteret i tårnet inne på løvenes område.

I løpet av noen minutter får publikum se løvene få mat kastet inn, servert i en strisekk og gjennom en liten gittertunnel.

Leder for løveflokken, Aslan, koser seg med et hestebein under vinterfóring i Kristiansand dyrepark. Foto: Vegard Nekstad

Når Aslan ikke får det som han vil, brøler og glefser han stygt mot løvepasseren.

Bli med bak kulissene

Fvn.no festet et kamera på hodet til løvepasser Åsland. I videoen kan du se hvordan løvepasseren opplever deler av presentasjonen.

Sjekk også videoen lenket opp til venstre i artikkelen fra en tidligere presentasjon.

Presentasjon hver dag

Hver eneste dag viser Dyreparken fram løvene for publikum. Publikummet er langt fra like stort som midt på sommeren, men dem som er der, koser seg.

— Hvorfor har dere presentasjon gjennom vinteren?

— For dyrene er dette aktiv

Løvepasser Olav Åsland foran glasset som skiller publikum og løvene i Kristiansand Dyrepark. Foto: Vegard Nekstad

isering og gir en variasjon i dagene her. Folk setter også veldig pris på at det skjer litt, selv om det er lavsesong. Det er er lite folk her nå, men de fleste som er i parken samler seg her, sier Åsland.

På sommeren er det cirka 16 daglige presentasjoner, mens det på vinteren er to. I tillegg til løvepresentasjon vises dyrene i Nordisk villmark fram.