KRISTIANSAND: 11. juli i fjor oppdaget politiet en mopedbil i rundkjøringen ved Trekanten i Vågsbygd. Politibetjenten synes sjåføren kjørte altfor fort, og la seg derfor på hjul.

Ifølge tiltalen viste ikke sjåføren av mopedbilen tegn til å ville stoppe, men ga gass og svingte inn Svanedamsveien.

Kvinnen hevdet i retten at hun ikke hadde til hensikt å stikke fra politiet, men at hun ikke oppdaget politibilen med en gang. Da hun så politibilen, måtte hun finne et egnet sted å stoppe. Retten mente kjøringen virket noe påfallende, men kom fram til at det var en rimelig tvil som skulle komme tiltalte til gode. 57-åringen ble dermed frifunnet for denne delen i tiltalen.

Politibetjenten synes kvinne virket ruset og spurte om hun hadde "noe ulovlig på seg". Kvinnen viste da fram en pose med 2-3 gram metamfetamin, og erkjente at hun hadde inntatt rusmidler tidligere på dagen. Hun innrømmet også at hun ikke hadde førerkort og at hun viste kjøringen var ulovlig.

Prøver som ble sendt til Folkehelseinstituttet viste at kvinnen hadde en beruselsgrad som tilsvarer 1,5 promille alkohol.

Som følge av kvinnens uforbeholdne tilståelse, ble hun gitt strafferabatt. Retten kom fram til at kvinnen må fradømmes retten til å føre motorvogn for alltid. I retten opplyste kvinnen at hun daglig har selvmedisinert seg med amfetamin de siste 40 år.

— På den bakgrunn anser ikke retten at tiltalte er skikket til å føre motorvogn, skriver dommerfullmektig Usman Ivar Shakar.