KRISTIANSAND: De to skolene Åsane og Vågsbygd vil fortsatt ligge på hvert sitt sted, men vil ha felles rektor og administrasjon.

En egen rapport som Kristiansand kommune fikk laget, slo fast at man ikke kan kalle to skoleanlegg for en felles skole når de ligger en kilometer fra hverandre.

Men Fylkesmannen i Vest-Agder er av en annen mening. Selv om de ikke gir en endelig konklusjon, skriver de i en egen vurdering at det ikke er noe i veien for at de to kan slås sammen.

— Sånn vi oppfatter dette, kan skolene slås sammen, gitt at vi rigger det på en forsvarlig måte når det gjelder ledelse, sier Svein Tore Kvernes i oppvekstdirektørens stab.

Alternativet til å slå sammen skoler på denne måten, er å legge ned den ene. Dette har ført til så store protester blant foreldrene at politikerne har droppet det.

I stedet har de prøvd seg på å slå sammen skolene, men beholde klassene på hvert sitt sted.

Selv om dette nå blir resultatet for Åsane og Vågsbygd, er det ifølge kommunens administrasjon likevel ikke en god måte å spare penger på.

— Det er en krevende prosess å foreta slike sammenslåinger, og det er krevende å lede en skole på to steder. Derfor har vi anbefalt å ikke gå videre med flere slike type sammenslåinger, sier Svein Tore Kvernes.