KRISTIANSAND: Vinden tok voldsomt i båter som er satt i opplag på land, og flere har veltet. I Auglandsbukta båthavn veltet en båt på Jaktodden-siden og en på Storenes-siden.

Trenger kranbil

Jan Marcussen har i mange år hatt ansvar for å ta opp båtene og plassere de på opplagsstedet. Han oppfordrer båteierne til snarest å ta en tur ned i båthavnene for å sjekke tilstanden.

— Som sagt så har flere båter veltet. Men presenningene på mange båter er fullstendig revet i stykker og stativene som holder disse er blåst ned, sier Marcussen.

Gjennom hans mange års virksomhet i båthavnene er det ikke ofte han har opplevd så ville tilstander som det var torsdag.

— Gjennom alle de årene jeg har hatt ansvar for å ta opp og sette ut småbåter, er det kanskje fire, fem ganger jeg har sett at båtene velter på land. Men med litt for spinkle krybber til å sette båtene i og høye stillas med presenninger, blir det et voldsomt vindfang, sier han.

For å få båtene på rett kjøl igjen må det kranbil til.

— Men det må vente til uværet har gitt seg, sier han.

Båt falt over båt

Kai Kyllingstad er en av dem som har blitt rammet av den kraftige vinden torsdag. Båten hans står på land på Auglandsbukta båthavn. På grunn av vind har båten som stod ved siden av, veltet over båten hans, og skadet den.

— Det har nok vært ganske kraftig vind, så har den veltet. Det er noen skader på båten min, men det er ikke snakk om store greiene.

Da Fædrelandsvennen var på stedet ved 20.30-tiden jobbet Kyllingstad med å finne ut hvem som eier båten.