KRISTIANSAND: Det var som musikkaptein i Divisjonsmusikken at Johansen første gang kom i kontakt med korpsbevegelsen i Afrika. Da han ble pensjonist i 1998, bodde han også ett år i Cape Town og Zululand. Behovet for instrumenter i fattige Townships gjorde at kristiansanderen for 12 år siden startet innsamling av instrumenter.

I fjor ble han kontaktet av Astrid Hareide, som fortalte om prosjektet i Kenya. Ni instrumenter ble sendt ned. Det viste seg å være et populært tiltak, og med flere blåseinstrumenter har de snart et eget korps i den fattige bydelen Pumwani i Nairobi.

I jakten på instrumenter har Johansen henvendt seg til korps i Aust— og Vest-Agder. Han tror også det er mange private som har brukte, men brukbare instrumenter liggende i kjellere eller på loft.

— Gi dem til noen som trenger dem, oppfordrer han. Alle instrumentene overhales av Trakt & Tone i Grimstad før de sendes av gårde.

Ekte korpsmusikanter trenger også uniformer. Det har Birkeland Hornmusikk sørget for ved å gi 30 drakter til prosjektet.

Ny forsendelse er planlagt i midten av desember. Kanskje kan din gamle trompet komme til nytte i et korps i Nairobi allerede før jul?