26-åringen truet med å drepe alle ansatte som jobber på lensmannskontoret i Søgne og Songdalen på Brennåsen. Foto: Kjartan Bjelland

Truslene om å drepe de ansatte på lensmannskontoret kom da mannen skulle følges av to polititjenestemenn fra Kristiansand politistasjon til legevakten for fremstilling og vurdering av innleggelse på psykiatrisk avdeling 18. september.

Ifølge en tiltale som er utarbeidet av statsadvokatene i Agder er det først og fremst en etterforsker ved lensmannskontoret som skulle få unngjelde, i tillegg til lensmannen og de øvrige ansatte.

Spytting og trusler

Foruten drapstruslene er mannen tiltalt for å ha spyttet på en arrestforvarer, sparket løs mot andre politifolk i forbindelse med pågripelser og kommet med et stort antall trusler mot tjenestemenn og en ansatt på NAV.

Mannen er også tiltalt for å ha ranet en eldre, syk mann i Søgne 15. oktober. Mannen ble ranet for to datamaskiner, klokke, medisiner og kontanter. Påtalemyndigheten mener også å kunne føre bevis for at mannen har forsøkt å innføre ti gram syntetisk cannabis, og for kjøring i ruspåvirket tilstand som endte med en trafikkulykke i Mandal 27. oktober i fjor.

Tiltalen omfatter også besittelse av ulovlig våpen, utilbørlig adferd på offentlig sted, kjøring uten førerkort og bruk av hasj og amfetamin.