I tunnelene under Baneheia og Oddernes henger det 148 slike kameraer som overvåker trafikken. Nå skal alle kamerahusene og noen av kameraene byttes. Foto: Hans Jacob Brekke
På natten arbeider fire personer med vedlikeholdet. På dagtid står utstyret deres parkert i tunnelene. Foto: Hans Jacob Brekke

KRISTIANSAND: Fire arbeidere skal fram til 2. mars utføre nattlig vedlikeholdsarbeid i tunnelene under Baneheia og Oddernes.

Fra klokka 23.00 til 06.00 vil derfor enkelte av gjennomfartsårene være stengt i perioden.

— Vi holder på med vedlikeholdsarbeid på videokameraene. Vi skal bytte alle kamerahusene som er skadet av korrosjon, samt defekte ledninger og noen av fibersenderne, forteller overingeniør Arvid Eidså i Statens vegvesen.

148 kameraer

I de to tunnelene er til sammen satt opp 148 kameraer, som veivesenet bruker til trafikkovervåkning og såkalt hendelsesdeteksjon. Den siste tiden har imidlertid flere og flere av kameraene gått i svart.

I august i fjor sørget også en gravemaskinarm for å rive noe av overvåkningssystemet. Disse skadene er en del av bakgrunnen for at veivesenet nå tar tak i vedlikeholdsarbeidet.

— Vi har tenkt på dette en stund, ettersom en del av kameraene ikke har fungert optimalt i det siste, sier Eidså.

1,5 millioner kroner

Vedlikeholdsarbeidet i denne omgang vil koste 1,5 millioner kroner, for utstyr som må byttes og nattarbeidet.

Kun ett tunnelløp vil være stengt om gangen, mens arbeidet pågår.

— Vi håper ikke dette vil by på store problemer for bilistene, sier overingeniørene.