KRISTIANSAND: Søndag 22. september truet 28-åringen en bartender på en restaurant i sentrum. Neste kveld gjentok det hele seg. Da med bruk av kniv, ifølge tiltalen fra statsadvokatene i Agder. Mannen skal også ha forulempet andre på en annen restaurant. Deretter ble han pågrepet av politiet.

Allerede samme kveld skal han ha spyttet mot en arrestforvarer. Spyttingen gjentok seg neste dag. Da skal han ifølge tiltalen ha spyttet to ganger mot to forskjellige arrestforvarere, og to ganger mot to polititjenestemenn. I forbindelse med den ene spytteepisoden truet han arrestforvareren med å voldta henne når han møtte henne på gata. Neste dag spyttet han igjen på en arrestforvarer.

I tillegg til disse episodene er mannen tiltalt for trusler mot politiet ved tre forskjellige anledninger, og for å ha nektet å oppgi personalia til politiet.

I fem tilfeller mener statsadvokatene i Agder at det kan føres bevis for at han har båret kniv på offentlig sted "uten aktverdig grunn", som det heter i lovteksten. I den omfattende tiltalen er det også tatt med to straffbare forhold om at 28-åringen har forstyret den alminnelige fred og orden to lørdager i høst.