KRISTIANSAND: Det skal bli lov å servere varm mat i Kristiansand mellom klokken 04 og 06. Det var signalene fra varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) som overtok ordførerkjedet da Grundekjøn måtte forlate bystyret for å gå i NODE-middag.

Spørsmålet om å oppheve det litt pussige forbudet som skriver seg fra 1997 ble tatt opp i en interpellasjon fra Vidar Kleppe, og Kristiansen hadde godt nytt:

— Det blir fremmet en politisk sak i løpet av januar, og innstillingen fra rådmannen kommer til å være positiv, sa han.

Måtte stoppe pølsesalg

Det kom som en gledelig overraskelse på daglig leder i 7-Eleven, Trond Stokkedalen.

For et par uker siden fikk han beskjed om å stoppe salget av mat i dette tidsrommet, til tross for å ha gjort det i flere år.

— Dette er kjempeflott! Jeg ser ingen grunn til at de ikke skulle oppheve den. Jeg skjønner ikke hvem det forbudet har tjent noensinne, sier han til Fædrelandsvennen.

Han forteller at kiosken har måttet kaste mye fersk mat etter at kommunens bevillingskontor strammet inn.

Konflikter med kunder

— Men det viktigste er at jeg opplever at folk er veldig negative til det. Mange tror det er tull. Det har til dels oppstått konflikter, forteller han.

Selv trodde han saken var løst i 2006, og var ikke klar over at det nesten 16 år gamle forbudet fremdeles eksisterte inntil nylig.

— Vi har ingen problemer med å innrette oss etter reglene, men akkurat denne skulle jeg gjerne fått forklart. Hvis forbudet nå oppheves gagner det forbrukerne aller mest, som kan få kjøpe seg en pølse eller et pizzastykke også etter klokka 04.00.