KRISTIANSAND: Det bestemte byutviklingsstyret torsdag.

— Blir de ti neste vintrene like milde som denne, får vi heller bygge ned beredskapen igjen, sa teknisk direktør Ragnar Evensen fra Kristiansand kommune under debatten.

Fædrelandsvennen skrev onsdag at Kristiansand de to siste vintrene har brukt 70 millioner kroner på å rydde byen fri for snø. Likevel vil ikke politikerne redusere innsatsen.

— Vi er glad for at standarden opprettholdes, samtidig er det viktig med en kritisk gjennomgang hvert år og se på forbedringspunkter, sa Ap-representant Aase G. Paulsen.

En sammenligning med sju andre byer viser at Kristiansand betaler klart mest – om lag 60 kroner per meter vei. Byingeniøren klager på dyre anbud, og ønsker at en større andel går til asfalt og mer varige formål.

— I dag er det en forventning om at det skal strøs overalt så fort det er glatt. Er det en forventning byen skal ha? Siste døgn har vi brukt 100.000–200.000 kroner, og nå er snøen og isen smeltet allerede, sa byingeniør Terje Lilletvedt.

— Det kan bli en del lårhalsbrudd, kommenterte utvalgsleder Grete Kvelland Skaara (KrF).

— Det blir en avveining hvor mange lårhalser det er verdt, tilføyde Ragnar Evensen.

Skaara spurte om ingeniørvesenet ville ta mer av vedlikeholdet selv, men byingeniøren har større tro på en annerledes anbudsrunde når dagens kontrakter med 70 private aktører utløper i 2015/16. Han vil lokke til seg både store firmaer og bønder, som kan bidra til å presse prisene ned.