KRISTIANSAND: - Valgkomiteen har bedt meg om å fortsette, men etter ti år som leder var det på høy tid med avløsning. Det kan være greit med litt fornyelse, vi har så mange dyktige kvinner og menn som kan overta, sier Vidar Kleppe til fvn.no.

Partilederen fra Kristiansand stiller ikke til gjenvalg når Demokratene samles til landsmøte i Stjørdal 21. og 22. april. Men han avviser at det ligger noen som helst form for dramatikk eller mistillit bak avgangen. — Nei, tvert imot. Det er ingen som har bedt meg slutte, sier Kleppe.

3000 medlemmer

At partiet ikke har klart å kapre stortingsrepresentanter, har heller ikke presset fram et skifte – skal vi tro partiprofilen som i en alder 24 år av startet sin politiske karriere for Frp i Kristiansand bystyre i 1987. - Vi har et tilsig av medlemmer fra hele landet, antallet er nå over 3000. Men det er klart at det er utfordringer for et parti som Demokratene ettersom vi ikke får delta i politiske debatter på fjernsyn og radio, bemerker Kleppe.

Suspendert fra Frp

Dramatikk var det imidlertid da han var med å stifte partiet i august 2002. I forkant var han blitt suspendert fra Frp, han ble beskyldt for å ha vært illojal mot partiet ved blant annet å lekke informasjon om Søviknes-saken til pressen.

Før Kleppe var med å stifte Demokratene, satt han på Stortinget for Fremskrittspartiet i periodene 1989-1993 og 1997-2001. Han var også nestleder for partiet fra 1995 til 1999. ## Fortsetter i bystyret

Trebarnsfaren Kleppe har ikke tenkt å trappe ned på lokalt plan. Han sitter som medlem av både bystyret i Kristiansand og fylkestinget, og leder av kontrollutvalget.

— Jeg har tenkt å fortsette med politikk så lenge jeg blir gjenvalgt. Og det blir jeg jo hver gang, sier den avtroppende partilederen.

Partiet fikk 0,2 prosent av stemmene på landsplan ved høstenskommunevalg, og har totalt åtte kommunestyrerepresentanter. To av disse erhjemmehørende i Kristiansand, der oppslutningen var 3,8 prosent.