KRISTIANSAND: — Det kan jeg bekrefte, sier Erik Wikstøl til Fædrelandsvennen, og henviser til en pressemelding publisert på Harvey's sportsbars Facebook-side.

Han er daglig leder for sportsbaren, og eier også utestedet sammen med Trygve Eftestøl og Nils Ronny Urdal. Trioen har mandag kjøpt Haandverkerens gamle lokaler.

— Personene bak Harvey's har i dag inngått en avtale med Kristiansand Håndverkerforening om overtakelse av driften i deres lokaler på Øvre Torv, altså gamle Haandverkeren, skriver de i pressemeldingen.

Åpnes i høst

For tre uker siden sprakk nyheten om at Haandverkeren Restaurant, som var et av Kristiansands største utesteder med plass til over 400 gjester, hadde gått konkurs.

Etter fem års drift valgte ledelsen å slå restauranten konkurs med umiddelbar virkning. Men til høsten blir det igjen liv i lokalet.

— Vi tar sikte på å åpne i oktober eller november. Det blir en spissing av tidligere konsept med fokus på øl, atmosfære, service og tilrettelegging av alle typer arrangementer, skriver Harvey's-eierne i pressemeldingen.

Dårlig sommersesong

Styret i Haandverkeren Kristiansand valgte å slå utestedet konkurs etter at lange forhandlinger med huseier ikke førte frem.

— Vi har slitt med store felleskostnader på huset, som er 200 år gammelt. Bygget har et stort varmetap, og vi har hatt tre ganger så store utgifter knyttet til oppvarming enn det vi ble forespeilet da vi inngikk kontrakten. Bare strøm og fjernvarme har kostet 33.000 kroner i måneden, sa styreformann Bjørn Albert da konkursen ble kjent.

Han sa også at Haandverkeren alltid har hatt fantastiske vinter- og høstsesonger, men sommersesongene derimot veldig dårlige. 20 ansatte mistet jobben da utestedet gikk konkurs.