LYNGDAL: Det var tirsdag ettermiddag klokken 12.49 at politiet fikk en telefon fra en lastebilsjåfør. Han hadde nettopp vært vitne til en forbikjøring på vei ned mot Lenefjorden. I bunnen av bakken endte bilferden i grøfta.

— Ifølge sjåføren så gutten svært ung ut. Han anslo ham til å være omkring 13-14 år gammel. Da patruljen kom til stedet og fikk sjekket opp personalia på sjåføren, viste det seg at han bare var 11 år gammel, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Lauvnes, til Fædrelandsvennen.

Bilen bærer ikke synlig preg av kjøreturen. Foto: Leserbilde

150 kilometerIfølge operasjonslederen er gutten hjemmehørende på Bryne i Rogaland. Dersom gutten har kjørt helt fra Bryne til Lenefjorden, så dreier det seg om en strekning på drøyt 150 kilometer.

— Han opplyste at han var på vei til Danmark for å treffe noen kompiser, og skulle legge veien om østlandsområdet, forteller Launes til Fædrelandsvennen.

Gutten skal ha opplyst til politiet at moren var på jobb og at han hadde dratt uten og gitt beskjed.

Kjørte hjemmefra

Gunn Lieng, operasjonsleder i Agder politidistrikt, sier til Aftenbladet at gutten skal ha kjørt helt hjemmefra.

– Opplysningen er at han har tatt bilen og skulle videre også fra Lyngdal. Han hadde ikke vært på skolen, så da kan vi anta at han har brukt tiden på å kjøre i stedet, sier Lieng. Politiet har ikke fått noen meldinger om uvettig kjøring på E 39 i løpet av dagen, verken i Rogaland eller i Vest-Agder.

– Det er bare flaks at det ikke har skjedd noe. Det er mye svinger og vanskelig å holde bilen på veien, sier Lieng, som legger til at politiet ikke vet hva som gjorde at gutten kjørte av veien.

Skulle vært på skolen

— Han skulle egentlig ha vært på skolen, men tok i stedet stefarens bil og kjørt avgårde, opplyser operasjonslederen.

Gutten kjørte en VW Golf stasjonsvogn. Verken gutten eller andre personer skal ha blitt skadet i trafikkuhellet.

— 11-åringen er nå brakt til Flekkefjord politistasjon. Politiet er i ferd med å etablere kontakt med de foresatte, opplyser Lauvnes.