KRISTIANSAND/OSLO: — Det er en helt fantastisk prestasjon av alle som én. Det betyr så enormt mye, ikke bare for kvinnehåndballen, men for sporten generelt, sier håndballekspert Frode Scheie til Fædrelandsvennen etter at håndballjentene innfridde med 26-23 over Montenegro.

Han mener Norge har en bredde andre land bare kan drømme om.

— Vi har matchvinnere som kommer inn fra benken, det har ikke de andre landene. De fleste andre lag har en og to stjernespillere som de er avhengige av at presterer, sier Scheie.

Stolt av tvillingene

Tidligere Vipers-trener og nå daglig leder i klubben, Peder Langfeldt, er utrolig stolt av Lunde-tvillingene som nok en gang har hentet gullet hjem til Kristiansand.

— Det er bare å ta av seg hatten for de to. Etter en trøblete innledning har de reist seg begge og de har begge spilt en stor rolle for dette OL-gullet, sier Langfeldt, og fortsetter:

— Dette betyr mye for Kristiansand! Det er fantastisk at disse to spillerne kommer fra vår klubb. Jeg er kjempestolt av dem begge.

Linn Jørum Sulland scoret ti mål i tremålsseieren over Montenegro, men både Scheie og Langfeldt trekker frem laget som helhet.

- Kjempet seg tilbake

— De slet i starten av mesterskapet, men har kjempet seg tilbake. Det er imponerende! Vi fikk satt forsvaret og prestasjonene ble jevnere både defensivt og offensivt, sier Scheie.

— De har rekket tunge til media som slaktet dem etter åpningskampene. De har vist igjen at de er det beste laget i verden, sier Langfeldt.

Scheie mener Katrine Lunde Haraldsen hadde en god førsteomgang i finalen, men at trener Thorir Hergeirsson gjorde rett med å ta henne ut etter hvilen.

— Katrine var grunnen til at Norge hadde en komfortabel ledelse ved pause, men hun slapp inn en ball rett før hvilen som det virket som plaget henne. Den klarte hun ikke å riste av seg og slapp inn noen enkle baller i starten av 2. omgang, sier håndballeksperten.