KRISTIANSAND: Klokka 03.56 natt til tirsdag fikk politiet melding om steinkasting på et lokomotiv i fart. Steinkastingen hadde funnet sted ved planovergangen i Mosby.

– Det er snakk om tre ungdommer som skal ha kastet stein på et tog. Et vindu i lokomotivet ble knust, men det er usikkert om det var frontruta eller en siderute som ble knust, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland ved Agder politidistrikt.

Ifølge politiet kjørte de tre ungdommene rundt på to mopeder, og politiet skal sitte på opplysninger om hvem gjerningspersonene kan være.

– Vi har søkt litt i området og har noen mistenkte i saken. Ingen personer kom til skade, men det er alvorlig å kaste stein på et tog som er i fart. Det virker også som de har brukt ganske store steiner, sier Voreland.

– Farlig

Trude Isaksen, pressevakt for Jernbaneverket, tror ikke det var et passasjertog som ble skadet.

– Ut i fra tidspunktet dette skjedde må dette må ha vært et godstog, men vi har ikke registrert denne hendelsen hos oss, sier hun.

– Opplever dere slike episoder som dette ofte?

– Dessverre så hender det, og dette er farlig – både fordi det kan forstyrre togfører, skade toget og skremme eventuelle passasjerer. Vi er ikke særlig begeistret for at slikt skjer, sier Isaksen.