FLEKKEFJORD: – Dette er duste-Norge på sitt aller verste. Her bidrar Innovasjon Norge, fylkeskommunen, Norsk Tipping, kommunen og private investorer med mange millioner til å etablere kunst— og kultursenter, golfbane, museum og hotell- og restaurant på Utsikten, og så får vi ikke lov å fortelle bilistene hvor de må kjøre av fra europaveien for å komme hit, sier en tydelig irritert daglig leder Per Arne Netland ved Utsikten Hotell.

Dette er duste-Norge på sitt aller verste

Mandag hadde lokalavisen Agder er oppslag, der hotellets bookingansvarlige viste fram det nye reklameskiltet som overnattingsbedriften på eget initiativ har satt opp like ved avkjørselen til Utsikten fra E 39 på Kvinesheia.

Skiltansvarlig Sveinung Haugerudbråten i Statens vegvesen i Vest-Agder sier til avisen at de vil slå hardt ned på ulovlig skilting langs E 39. All skilting som ikke er godkjent vil bli fjernet.

Hvorvidt de som tar seg til rette også risikerer bøter eller anmeldelse var det på grunn av ferieavvikling i Statens vegvesen vanskelig for Fædrelandsvennen å få svar på.

Sveinung Hagerudbråten kunne imidlertid si at fjerning av skilt kan bli gjort på eiers regning. Det bekymrer ikke Per Arne Netland som allerede har fått beslaglagt utallige skiltvarianter. Et av skiltene fikk stå i tre måneder før Statens vegvesen tok affære og beslagla det.

– Milliontap

Jeg anslår at vi de siste fire årene har tapt minst seks millioner kroner i omsetning på at vi ikke har fått skilte langs E 39

– Jeg anslår at vi de siste fire årene har tapt minst seks millioner kroner i omsetning på at vi ikke har fått skilte langs E 39. For de som måtte synes beløpet er stort så utgjør ikke dette mer enn i gjennomsnitt én overnatting i døgnet gjennom hele året og bespisning for de som ville ha sovet på rommet, sier Per Arne Netland.

E 39 ble som kjent lagt utenom Utsikten da den nye traseen med høybro over Fedafjorden ble bygd.

Salgsansvarlig Åse Gjelsten Versland bekrefter at antallet dropin-gjester ved hotellet og i restauranten har økt i perioder som Utsikten har hatt egne reklameskilt stående ute ved avkjørselen fra E 39. Hun mener byråkratene i Statens vegvesen i Vest-Agder er mye strengere enn deres kolleger i Rogaland, der det etter hennes mening vises større skjønn.

For langt unna

– Det er 11 kilometer fra avkjørselen på Kvinesheia til Utsikten. Hadde det vært sju kilometer ville det vært ok for Statens vegvesen med et skilt. Jeg kan ikke forstå at det skulle være så mye forskjell. Fra bygdeveien som kommer fra Kvås i Lyngdal mot Utsikten er det satt opp flere opplysningsskilt, men der er det jo nesten ingen biler, sier Per Arne Netland.