MANDAL/KRISTIANSAND: — Jeg synes det var veldig uforsvarlig å kjøre sånn, sier Charlotte Thorsen til Fædrelandsvennen. Forrige fredag skulle hun og sønnen på 1, 5 år ta Sørlandsruta som går hele veien fra Farsund til Kristiansand sentrum. Da hun skulle gå om bord i bussen oppdaget hun at det lå masse glasskår på gulvet.

Knust rute

Glasskårene skyldtes at ruta i den bakre døra var knust.

— Jeg spurte sjåføren om han skulle kjøre sånn, og han svarte at det måtte han. Han sa også at jeg ikke kunne ta med barnevogna inn på grunn av glasset, så den la jeg i bagasjerommet, forteller Thorsen.

Da bussen begynte å kjøre knuste ruta mer og mer på grunn av vinden, og flere glasskår fløy fra ruta og inn i bussen. Da Thorsen ropte til sjåføren at han måtte stoppe, fikk hun ikke noe svar. Det hele endte med at hennes sønn fikk et lite kutt av glasskårene.

Utrygt

Charlotte Thorsen vet ikke hvorfor ruta var knust, men reagerer på at bussen ikke ble byttet ut. Bussen var omtrent full av passasjerer, og flere skal ha reagert på glasskårene.

— Det føltes utrygt, sier Thorsen.

Legger seg flate

Sørlandsruta legger seg helt flate etter hendelsen.

— Dette er helt uakseptabelt, og skal ikke skje, sier Ivar Holm, kvalitets- og personalsjef i Sørlandsruta, og fortsetter:

— Det har skjedd en glipp fra sjåførens side, og vi beklager veldig.

Han forteller at selskapet har instrukser om at dersom en buss får en skade skal den skiftes ut.

— Sjåføren har i dette tilfellet ikke oppfattet selve hendelsen og har derfor trolig misforstått kundens henvendelse, sier Holm, som lover at selskapet nå skal ha en grundig gjennomgang av saken.