Ny advokat for de to nordmennene som sitter fengslet i Kongo, er Hans Marius Graasvold, skriver Dagbladet. De er dømt til døden i tre rettsinstanser, senest i ankedomstolen i Kisangani 10. juni 2010. — Morten Furuholmen har gjort en grei jobb i tre og et halvt år. Men hans tjenester som forsvarsadvokat har den siste tida vært lite relevante for oss, sier Joshua French til Dagbladet.

Verken Furuholmen, diplomater eller internasjonale organisasjoner som støtter nordmennene, har lyktes i sitt arbeid for å få dem sendt til Norge for soningsoverføring, benådet eller løslatt. Nå trenger de annen advokattype, sier French.

— Vår juridiske posisjon gjør det mer hensiktsmessig med en forretningsadvokat enn en forsvarsadvokat. Dette er nå en diplomatisk sak mellom Norge og Kongo. Det er ikke lenger en straffesak, sier Joshua French.

— Dette har en praktisk side. De har sittet der en stund, og de har jo tidligere hatt behov for en strafferettsadvokat. De har nå andre behov. Det har jo vært nevnt både bøker og film. Da var det naturlig med et bytte, sier Graasvold

Norske og britiske myndigheter jobber for å finne en løsning for å få de to dødsdømte til Norge, enten som soningsoverføring, benådning eller ved at de kan bli løslatt uten videre begrunnelse.