VENNESLA: Her er noen av avgjørelsene politikerne i bygg— og miljøutvalget tok i sitt møte torsdag:

Karin Reinertsen ønsket å fradele tomt på sin eiendom på Skjerehauane. Hun har tidligere solgt huset til sin sønn, og bor nå i en leilighet over en garasje. Garasjetomten på 330 kvadratmeter ønsker hun å dele i to, slik at det kan bygges nok et hus på eiendommen. Bygg- og miljøutvalget nekter enstemmig dette. Politikerne mener tomtene blir altfor små.

Homme Utvikling AS ved Jarle Tjelland fikk ja fra et enstemmig bygg- og miljøutvalg til reguleringsplanen for Hommerslia. Tjelland, som kjøpte området av Arne Johnny Hægeland, planlegger seks tomannsboliger og 40 eneboliger i Hommerslia. Reguleringsplanen legges nå ut på offentlig høring, før endelig behandling.

Tone Marie Aukland fikk enstemmig ja i bygg- og miljøutvalget til sin dispensasjonssøknad om å fradele to boligtomter fra sin eiendom på Kvarstein. Aukland samarbeider med Flatnes Bygg om denne eiendomsutviklingen.

Hilde Gjengedal og Ove Langeland får lov å bygge ny atkomstvei, samt oppføre en ekstra garasje, på sin eiendom langs riksvei 9 i Kiledalen. Det har et enstemmig bygg- og miljøutvalg bestemt. Dispensasjonssøknaden innvilges på vilkår den nye garasjen ikke kommer i konflikt med en eldre låve på tomten.

Bjørg Stedjan får ikke lov å bygge hus på sin eiendom på Røyknes, slik hun har søkt om. Det har bygg- og miljøutvalget enstemmig bestemt. Stedjan bor på Mosby, eier det nedlagte småbruket på 74 dekar, og hadde tenkt å bosette seg fast der. I stedet for å restaurere det gamle våningshuset, har hun søkt om å få sette opp et hus nummer to på eiendommen, på en kolle 35 meter fra Otra. Politikerne sier nei av hensyn til nærheten til elva. De mener også det ikke vil passe med et hus oppe på denne kollen, og anbefaler henne heller å restaurere huset hun allerede har på eiendommen.

Linda Svaland og Asgeir Imenes innvilges konsesjon på småbruket Mushom på 245 dekar. Paret overtar eiendommen fra Kåre Tveits dødsbo for en million kroner. Betingelsefor konsesjon er at de nye eierne foretar en opprydding på eiendommen.

Endre Moseid får lov å endre status på sin skogskoie ved Villemyr på Moseidheia til fritidshus i forbindelse med generasjonsskifte. Det har politikerne i Vennesla enstemmig sagt ja til. Fylkesmannen nektet i 2008 Moseid å omgjøre koia til hytte, delvis fordi den kom i konflikt med skiløypenettet i området - for øvrig et skiløypenett som ikke hadde vært der hvis Moseid ikke hadde stilt sin egen eiendom til disposisjon. Nå mener Vennesla kommune det er nye momenter i saken. Ett av dem er at Midt Agder friluftsråd ikke ser at hytta er i konflikt med friluftsinteressene. Hytta er pusset opp og bygd ut, men ble opprinnelig satt opp i 1937.