KRISTIANSAND: Det eneste forbeholdet er at russebilene er godkjent:

— Bilene skal være godkjent av biltilsynet, og vi vil ha et strengt og rigid vakthold av alle biler som skal inn i folketoget, sier seksjonsleder Dag Tallaksen til NRK Sørlandet.

Dermed kan trolig flere veteranbiler vente seg en tøff sjekk før borgertoget.

Snakket ikke med russen

Så sent som 13. mars bestemte 17. maikomiteen at maks 15 russebiler fikk delta i borgertoget. Dette bestemte komiteen uten å veksle ett eneste ord med russen. Bakgrunnen var påtrykk fra politiet, som var lei av hvert år å registrere at russen ikke overholdt avtaler og sikkerhetsbestemmelser.

– Jeg er kjempeglad nå. Nå slipper vi å gi noen beskjed om å ikke delta i borgertoget. Det hadde vært kjipt, sier russepresident Jacob Emil Tønnesen til NRK.

Det skal være et 40-talls russebiler i Kristiansand.Før helgen ba ordfører Arvid Grundekjøn politi og komité om å tenke seg om igjen. Det gjorde Tallaksen.

– Jeg tar det på min kappe. Når en kan tenke litt over ting og få litt input fra andre, så hender det at en må endre mening, sier Tallaksen.

— Vemmelig konflikt

Fortsatt er det 17. maikomiteen som har siste ordet, men der i gården kan russen vente støtte.

— Dette er ikke noe problem. Vi har fulgt hva politiet har sagt, og det gjør vi nå også. Når de skifter, går ikke vi imot. Egentlig er vi bare glade til. Vi syntes det var vemmelig at det var en konflikt der i det hele tatt. Nå ser det rosenrødt ut, sier leder Helge Refsnes i 17. maikomiteen i Kristiansand.