SØGNE: — Dette var en stor og aggressiv geitebukk, forteller en av de to politimennene som rykket ut for å redde skremte hyttegjester som var jaget opp i et tre sent lørdag kveld.

Jagde redningsmenn

Da politipatruljen kom til stedet hadde en kvinne og to menn klatret opp i et tre. Opprinnelig hadde kvinnen vært på tur med to tenåringsgutter da de ble møtt av den sinte geitebukken.

Etter at de to voksne mennene hadde reddet ungdommene ned fra trærne, hadde geitebukken Jesus (5) kommet tilbake og jagd redningsmennene opp i trærne.

— De stod i noen trær 100 til 150 meter fra vannkanten, og det var et bratt og vanskelig terreng, forteller politimannen.Han valgte da å gå mot bukken og banket i et politiskjold. Da løp bukken mot han, men politimannen klarte å skremme den vekk i et øyeblikk.

Da klarte hyttefolket å komme seg ned fra trærne og ut i båten sin like ved.

— Da bukken merket at folk løp, ble den mer aggressiv, og kom mot oss, forteller politimannen, som da trakk seg bakover.

- Kom veldig nærme

Da han var 20 meter fra båten kom bukken veldig nærme.

— Jeg trodde den skulle hoppe på meg. Da lyste jeg på den med lommelykt og tømte en gassboks mot hodet til bukken, forteller politimannen.

Etter pepperspraykuren stakk Jesus opp en skråning.

Vokst opp på gård

Politimannen som taklet bukken har jobbet i politiet i 25 år, og mener at han har sett det meste. Men han omtaler likevel hendelsen som et oppdrag utenom det vanlige.

— Jeg har vokst opp på gård, og er vant til å håndtere store dyr, forteller politimannen.- Det er veldig viktig at du ikke viser redsel, sier han.

Politimannen forteller at det ikke er uvanlig å bruke pepperspray som beskyttelsesmiddel mot ville dyr.

— Jeg har selv fått på meg dette i forbindelse med oppdrag. Det påvirker slimhinnene i nese, munn og øyne og og det begynner å renne, og du ser uklart i en periode. Det svir veldig, men det går over etter en stund, sier han.