ARENDAL: Den siste uken har politiet blitt bombardert med meldinger om irske selgere av strømaggregater. I dag fikk de nok og pågrep en 31-åring i Arendal, mistenkt for svindel.

— Det er en kjøper som føler seg bedratt. Han fikk beskjed om at aggregatet skulle kunne dra 6 kilowatt. Ifølge hans eget utsagn kunne den knapt dra en lyspære, sier operasjonsleder Ove Austenå ved Agder politidistrikt. Politiet har så langt nøyd seg med å advare mot de tidvis aggressive selgerne, men i dag valgte de å ta affære.

— En arendalspatrulje pågrep en 31 år gammel kar ved Harebakken. Han er mistenkt for bedrageri, fordi han skal ha lovet at aggregatet var kraftigere enn det var. Saken etterforskes videre, så får vi se hvordan det går, sier Austenå.

Politiet er tydelig lei av irenes pågåenhet, men har ikke avdekket særlig med ulovlige forhold. De har fått meldinger fra hele landsdelen, bare i dag ringte folk inn fra Eydehavn, Harebakken, Sørlandssenteret, Vennesla og Kristiansand. Tidligere har det kommet fra både helt øst og helt vest på Sørlandet. I går sjekket politiet en 37 år gammel ire, men det viste seg at han opererte lovlig med 140 sett fortollede aggregater.

— Vi ser jo at en del er tatt lovlig inn i landet, men vet jo ikke om det gjelder alle, sier operasjonslederen.

Han sier folk klager på aggressiviteten og pågåenheten til de irske selgerne. Men Austenå ber også folk tenke selv.

— Det er ikke gull alt som glimrer. Folk må tenke litt, og se at de kan bli lurt. Hvis de bare avviser selgerne, så slipper de problemet, påpeker han.